Жазда тамағыңызды сақтаңыз

Статьи

Жаздың ыстық күнінде шөлді салқын сумен басқын келеді, тәтті балмұздақ жеп, салқындатқыш жұмыс істеп тұрған бөлмеде отырғын келеді. Бірақ, өкінішке орай бұндай рақаттылықтың зауалын тарту тамақтың қабыну мен қатты ауыруы (баспа) болуы мүмкін.

Жаздың ыстық күнінде шөлді салқын сумен басқын келеді, тәтті балмұздақ жеп, салқындатқыш жұмыс істеп тұрған бөлмеде отырғын келеді. Бірақ, өкінішке орай бұндай рақаттылықтың зауалын тарту тамақтың қабыну мен қатты ауыруы (баспа) болуы мүмкін.

Тамақ ауыруының себебі ауру тудыратын микроағзалардың көптген түрі болуы мүмкін: бактерия, вирус, саңырауқұлақшалар. Жұқпа сырттай да, іштей те түсуі мүмкін.  Басты жұқпалы ауру көзі ауырған адам. Ол жөтелген де немесе түшкіргенде бактериялар мен вирустар жан-жаққа індетті адамдарға жұқтырады. Бірақ, қасында тұрып қана ауруды жұқтырмайды, ортақ пайдаланатын заттармен де жұқтырып алу мүмкін:  ортақ ыдыс, іш-киім, орамал және т.б.

Баспаның ішкі көзі – ескі жұқпа алауы: тіс шірігі, қызарған қызыл иек, созылмалы тұмау. Тамақ ауыруы асқынып кетуі мүмкін әлсірген иммундық жүйе, шартты-патогенді микрофлора (стрептококк, страфилококк, саңырауқұлақ) әрдайым дені сау адамдарда да болатын микроағзалар да: бадамшаларда, жұтқыншақ қабаттарда, шырышты ауыз қуысында, салқын тигенде немесе әлсірген иммуниетте.

Мұзды сусын ішкенде, температура күрт өзгереді, салдарынан жергілікті иммуниет әлсірейді және тамақта жұқпа тарай бастайды. Барлығы жайсыздықты сезінумен және тамақтың жыбырлауынан басталады, егер сол кезде емдеуді бастамаған кезде онда біраз уақыттан кейін ауыру қосылады – жұқпаның арандату арқасында ауыз қуысының шырышты қабықшасының қабынуының зақымдайды.

Тәуекел факторларына аса суып кету, қызыну, иммунитеттің әлсіреуі, шылым шегу, жұқпалы аурулар, антибиотиктарды жиі пайдалануды жатқызса болады. Бұдан құтылу үшін, алдын алу шараларын өткізу керек: көбірек сусын ішу керек( жылы сүт, бал қосылған шәй, түймедақ қайнатпасы, сілтілі минералды газсыз су). Егер баспа бактериалды жұқпадан пайда болған болса – оны дәрігер микроағзаларға деген сезгіштігін анықтай отырып таңдайтын антибиотиктармен және микробқа қарсы дәрі-дәрмектермен емдейді. Саңырауқұлақшалық ауыру қоздырғыш баспаны емдеу кезінде антибиотиктар пайдасыз(саңырауқұлақшалық баспа ұзақ уақыт бойы немесе бақылаусыз антибиотиктар пайдаланғаннан пайда болады).

Әсерлі емдеу – тамақ ауыруынан құтылу!

Тамақтың жыбырлауы мен жеңіл-желпі тамақ ауыру бастала салысымен емдеуді бастау керек. Бұл белгілер, микроағзалардың тамақтың шырышты қабығына түсіп және белсенді көбейіп жатқаны. Ең бірінші жұқпаның таралуын және бактерияның көбейуін тоқтату керек (антибиотиктар пайдалану керек, жергілікті әрекет ету және антисептиктар), және де тамақ ауыруын басу. Жұқпа, қабыну процессі және ауырсыну шырқамау үшін, тезірек дәрігерге көрініп кешенді механизм әркет препаратымен емделуді бастау керек.

Немесе препараты Трахисан ауырған тамаққа үш әсерлі әрекет етеді: антибактериалды, антисептикалық және ауырсынуды басатын.

Тиротрициннің арқасында – топикалық антибиотик, тек қана жергілікті жерге ғана әсер етеді, препарат шырышты қабыршықты тітіркендірмейді және ішектердің жұмысына кері әсер тигізбейді.

Трахисан – тамақ ауыру және жұқпа кезінде жылдам көмек!

Трахисанды сатып алу